Trend-ul de migrare pe abonamente lunare

1 Min

Probabil că ați observat și voi asta: aplicații care mai de mult cereau un preț fix pentru le achiziționa și le puteai folosi pentru toată viața și-au schimbat modelul de business: au trecut la abonamente lunare/anuale.

Am observat asta prima data la o aplicație pe care o foloseam acum ceva timp în urmă și pe care o plătisem. Acum ceva timp am citit că la anumite modele de BMW costă 18 dolari pe lună să ai scaunele încalzite, what?

Astăzi am citit că cei de la Mercedes îți vor cere 1200 de dolari pe ani ca să poți accelera mai rapid. Și asta pentru mașinile lor electrice care costa peste 100.000 de dolari. Păi cum așa?

La anumite servicii înțeleg sensul plății lunare sau anuale a unui abonament, cum ar fi servicii de streaming, găzduire web, etc. Acolo niște servere merg non stop, consuma energie, trebuie întreținute, slarii trebuie plătite, etc.

Dar la un bun pe care eu îl cumpăr cu peste 100.000 de dolari și îl dețin, de ce să-mi limitezi tu anumite feature-uri și să mă forțezi să plătesc un abonament? Mi se pare total aiurea.

Distribuie articolul
3 Comments
  • Nu e prost cine cere …

    Mi se par rizibile ideile astea, dar daca au public dispus sa plateasca, asta este. Eu am scaune incalzite in masina mea second hand, nu as plati lunar pentru asta nici daca as avea masina gratis. 😀

    • Și eu scaune încălzite în mașina mea second dar chiar discutam cu soția cum două zile, dacă va fi cazul să schimbăm mașina, să ne luăm tot cu încălzire în scaune. Dar fără subscription 🙂

  • Toți vor face chestia asta in scurt timp, am scris și eu un articol mai demult despre asta .

    Majoritatea producătorilor de mașini vor implementa funcții cu plată lunară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *