Te rog, strânge după câinele tău

4 Min

Tocmai ce am venit cu câinele de la plimbare și sunt nervos. Este plin de că**ți, că oameni nu pot să le spun, care nu strâng după câinii lor. Și cum ei n-au strâns, am luat eu pe bocanci vreo doi din neatenție.

Nu înțeleg cum poți să ai câine, să ieși la plimbare cu el, îl vezi că-și face nevoile, le lași acolo și pleci. Cât de indiferent poți să fii? Data viitoare când ieși cu câneile la plimbare poate calci chiar tu în el!

Responsabilitatea de a avea un câine

Să ai un câine este o responsabilitate foarte mare. De când este mic până când te va părăsi, trebuie să ai grijă de el. Să îi dai mâncare bună, să-l plimbi, să petreceți timp împreună, să îl duci la doctor, etc. Dar să nu uităm: să strângi după el!

Dacă nu ești pregătit să îți asumi pentru mulți ani aceste responsabilități, nu-ți lua câine! Dacă ar fi după mine, aș da un examen, exact ca la școala de șoferi: dacă pici, nu ai dreptul la un câine. Punct. Sunt prea mulți care-și cumpără sau adoptă câini care mai apoi ajung abandonați sau chinuiți toată viața.

Cine nu strânge după câine?

În complexul de 3 blocuri în care stau există mult spațiu verde de joacă/plimbat cânii. Cum lucrez de acasă, cum am puțin timp liber sau vreau să-mi odihnesc puțin mintea, ies cu golden-ul meu la plimbare. Așa am observat tipurile de oameni care nu strâng după câini: prietenele de bombardieri. Domnișoarele sau doamnele cu mai mult sau mai puțin acid hialuronic în buze, care ies cu chiuaua sau cu bichonelul lor la plimbare iar când câinele se ca*ă se prefac că vorbesc la telefon.

Am vrut să le zic ceva la început, până le-am văzut bombardierii. Tatuați din cap până în picioare și de două ori mai lați decât mine. Nu par oamenii cu care poți avea o conversație fără pumni.

Mai sunt și expecții de la regulă: antrenoarea de fitness, fără prieten. Nu are botox așa mult în buze și nu are iubit bombardier, dar nici ea nu strânge. Și cam atât. În rest toată lumea strânge după câini, pe aici pe la mine.

Strânge, te rog!

Te rog frumos dacă ești unul din acei oameni care nu strânge, să o faci! Este super urât să găsești așa ceva oriunde, pe lângă faptul că nu este igienic.

Ce am făcut eu pentru asta?

Anul trecut, am printat (la imprimanta 3D) vreo 5 suproturi de saci pentru căței pe care le-am pus, cu saci evident de la Pepco, în jurul blocului. De atunci am văzut cel puțin 4 persoane care nu strângeau niciodată că luau saci de acolo și făceau asta. S-a văzut că este mai puțin rahat în jurul blocului, cel puțin o perioadă. Că am încetat să alimentez suporturile cu saci de ceva timp, pentru că nu sunt gratis și inflația e grele.

Acum, recent, de vreo 1 saptămână am doua afișe, făcute frumos la laser, gravate care te roagă să strângi după câine. Urmează să le pun într-o zi în jurul blocului. Sper să aibă un efect.

Distribuie articolul
1 Comment
  • Acum pe lângă stăpânii care nu strâng după câini mai sunt și câinii vagabonzi care fac mizerie….sunt prezenți prin toate orașele.

    Ăștia sunt oamenii nu ai ce sa faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *