Cât de des schimbați uleiul la mașină?

1 Min
Oil changing.

N-am mai trecut de mult pe aici și lipsește și clasicul articol cu „Crăciun fericit”, însă am fost atât de prins cu drumuri de sărbători, proiecte pentru clienți care trebuiau finalizate până la final de an, serviciu (unde am rămas fără zile libere), cumpărături și alte lucruri.

Și dacă tot am menționat de drumuri, am făcut o grămadă de km în ultima vreme cu mașina și am schimbat uleiul la 10.000km de data asta. Este prima data când îl schimb așa târziu și n-o să-l mai schimb la 10k niciodată. Circul destul de sportiv cu mașina, o duc în 5000 de turații destul de des și mi se pare că la 10.000 uleiul era super negru iar zgomotul motorului era cam accentuat.

De obice aleg să-l schimb între 7000 și 8000 de km, doar ca să fiu eu liniștit că am tot timpul uleiul în parametri optimi. Folosesc Ravenol VMP USVO 5W-30 și-l recomand cu căldură pentur motoarele TFSI din gama VAG. Este cu muuult peste Castrol.

Voi la câți km schimbați uleiul? Mulți producători recomandă 15.000 dar mi se pare exagerat de mare intervalul, cel puțin pentru stilul meu de condus.

Distribuie articolul
4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *