E fain că la aeroportul din Cluj poți trece la securitate cu sticla de apă dar…

Aeroportul Internațional din Cluj este printre singurele din Europa de Est în care se poate trece cu lichide în bagajul de mână în cantități mari.

3 Min

Aeroportul Internațional din Cluj este printre singurele din Europa de Est în care se poate trece cu lichide în bagajul de mână în cantități mari.

Undeva prin luna Iunie sau Iulie Aeroportul Internațional Cluj anunța faptul că datorită noilor scanere de la securitate, pasagerii nu mai sunt nevoiți să scoată lichidele și electronicele din bagajele de mână. Ba mai mult, pot trece cu recipiente de lichide mai mari de 100ml.

M-am bucurat mult când am auzit asta pentru că trecutul pe la securitate nu-mi place deloc. Trebuie să scot toate electronicele din bagaj, lichidele, să golesc buzunarele, să dau jos cureaua, iar pe lângă astea 80% din timp mai și sună când trec prin detectorul de metale.

După ce mă controlează de droguri și explozibili (cred) trebuie iau toate lucrurile și să le împachetez din nou, să-mi pun cureaua, etc. Nu-mi place deloc. Vestea că la Cluj scap de chinul ăsta a fost binevenită iar la ultima excursie, acum două săptămâni a fost chiar cum m-am așteptat: super lejer și rapid. A trebuit să scoatem din bagaj doar recipientele sub presiune, atât.

Toate bune și frumoase dar…

Trebuie să aveți totuși grijă. Deși în aeroportul din Cluj sunt acceptate recipiente mai mari de 100ml, regula nu s-a schimbat în multe alte locuri. Dacă aveți o escală mai lungă în Munich de exemplu și părăsiți aeroportul, puteți trece cu aceleași lichide ca la Cluj pentru că au același tip de scanere performante.

Dacă faceți o escală în București de exemplu și trebuie să treceți pe la securitate, o să vă arunce lichidele ce depășesc 100ml pentru că nu se aplică aceleași reguli.

La ultima excursie în Italia am fost 4 persoane, iar unul dintre noi avea ceva lichid mai mare de 100ml la plecare, cu care a crezut că poate trece și de security check-ul din Bologna, la întoarcere, dar surpriză: a fost nevoit să-l arunce la gunoi.

Soția mea a crezut că nu mai e necesar să scoată lichidele și le-a pus fix ultimele în bagaj. Au pus-o să scoată tot ca să ajungă la lichide. Și a avut ce scoate după sesiunea de shopping din Milano.

Concluzie

Trebuie să țineți cont de faptul că deși la Cluj puteți trece cu lichide în cantități mai mari, nu peste tot se poate și s-ar putea să rămâneți fără ele la escală sau la întoarcere.

Distribuie articolul
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *